Vaaka vai peili?

Heij!

Ulkonäkö asioita vielä. En oo sinut kroppani kanssa. Ja tänään vaa’alla käväisin ja järkytyin. En voi olla mitenkään ylipainon rajoilla. Vaaka huijaa. Mulle on puhuttu, että kuuluu tuijottaa enemmän sitä peiliä, kuin vaakaa. Ennen uskoin niin paljon siihen vaakaan. Mutta onko siihen enää uskominen, kun lihas painaa enemmän, kuin läski? Mulla kylkiluut paistaa läpi, joten en uskoisi vaakaan. Silti hirveet paineet vaa’an suhteen tällä hetkellä ja teen kovasti töitä tällä hetkellä herkkuhimojen kanssa. Ei mulla nyt just oo tarvetta saada suklaata, mutta iltasin tekee yleensä mieli makeaa. Ja nyt koitan viimisee saakka välttää herkkujen syömistä. Tosissaan. Enää ei olla yhtä päivää tätä mieltä ja muutellaan taas mieltä. Nyt ei leikitä kropan kanssa enää. Nyt painetaa duunia! Tosissaan ja kovaa!
Oon kyllästynyt siihen, että luovutan liian helposti ja nopeesti. Annan periksi herkkuhimolle. Kun pidän sitä liian stressaavana tehdä estoja itselleen. Joo, jos se menee liialliseksi estelyksi, se on pahasta. Mutta on sekin pahasta, jos antaa liian usein herkkuhimoille vallan. Sitten tasapainotellaan vaa’an molemmin puolin. Normaali paino vs lievästi ylipainoinen. Joo, siis olen normaali painoinen nyt, mutta olenko enää kuukauden päästä, jos jatkan samaa rataa mitä tässä kesällä oon tehnyt herkkuhimojen kanssa? Nyt riittää. Nyt ei enää tällaista. Teen tälle lihomiselle lopun. En halua, että joulukuussa peilistä tuijottaa mua 20kg lihavampi nainen. Joka silloin ei ole enää minua. En muutu laiskemmaksi. Muutun vahvemmaksi ja teen sen muutoksen, mikä olisi pitänyt tehdä jo todella paljon aikaisemmin. Nyt pysyn päätöksissäni. Nyt en anna mieliteoille valtaa.

Nyt on motivaatio niin korkeella, että onko aikasemmin näin positiivisella asenteella oltukaan?

833_10207138541916279_6757504096103540916_n

Tänään mulla on treenipäivä, kun eilen en päässyt ylitsepääsemättömän väsymyksen takia treenaamaan. Muistakaa tekin se lepo! Vaikka olisi kuinka kirjattu kalenteriin, että treeni maanantai tai mitä ikinä onkaan treeniin viittaavaa, älkää menkö treenaamaan rättipoikkiväsyneinä. Kuunnelkaa kroppaanne! Se kyllä kertoo, milloin mennään lujaa päin puuta. Tai kertoo, kun ei jaksa, ei kykene. Silloin jääkää kotiin. Levätkää. Tuloksia tulee myös levätessä. Mutta oikein syöminen, lepo ja treeni on hyvä. Syömisissä ja levossa mulla on opeteltavaa vielä runsaasti itsellänikin, joten kerron vaan tänne omalla kokemuksellani, mitä pystyn. En ole mikään tietotaituri minäkään. Ihan totta. Mut kyllä vähän maalaisjärjellä ajateltuna pääsee vähän sanomaan tännekin jotain. Olen itsekin opetellut kantapään kautta näitä asioita. Tiedän jo aika lailla omat rajani. Mutta me ihmiset olemme yksilöitä. Silti se lepo, sopiva määrä treeniä ja syöminen vaikuttavat paljon siihen mitä olen vielä itsekin balanssia opettelemassa.
Joo, tällaista ajatuksen virtaa tänne tällä kertaa. Mukavaa uutta viikkoa, voikaa hyvin! ❤

Seuraa mua täällä:

OmaInstagram

SnapChat: SnapxIlona

 

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Vaaka vai peili?

 1. Herkkuhimolle on usein syynsä ja samalla tavalla kun kehotat kuuntelemaan kroppaa silloin kun se on väsynyt, pitäisi kroppaa kuunnella myös silloin kun se haluaa jatkuvasti makeaa. http://anumarin.fi/kuinka-eroon-herkkuhimoista/

  Nyt tässä on vaarana se että vaakalukema säikäytti ja alat ns. varomaan syömistä, joka voi puolestaan myöhemmin johtaa kontrollin menetykseen. Fysiologiaa vastaan ei voi taistella tahdonvoimalla kuin rajallisen ajan. Siksi kannattaa pyrkiä tekemään yhteistyötä kropan kanssa. 🙂

  Tykkää

   1. Enhän siis kehottanut napsimaan herkkuja. Kuten kirjoitin blogitekstissäni, herkkuhimoille on syynsä. Usein ne ovat seuraavat:

    1. Epäsäännöllinen ruokarytmi
    2. Liian vähän energiaa oikeasta ruoasta
    3. Stressi
    4. Sallivuuden puute (ensin tulee korjata ylläolevat jotta voi lopulta opetella sallivuutta).

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s